دانش‌بنیان| اندازه‌گیری اکسیژن خون با دستگاه ایران‌ساخت ممکن شد و به تشخیص سریع بیماری‌ها کمک کرد

دانش‌بنیان| اندازه‌گیری اکسیژن خون با دستگاه ایران‌ساخت ممکن شد و به تشخیص سریع بیماری‌ها کمک کرد


زمان مطالعه : 1 دقیقه
کد خبر : 78179
یک شرکت دانش بنیان در حوزه سلامت و پزشکی با طراحی دستگاه پاتریکس انگشتی سبب تسریع در تشخیص بیماری‌های گوناگون شده است.

امیر رفاهی اسکوئی مدیرعامل شرکت پایش وضعیت امیرکبیر، از محصولات این شرکت دانش‌بنیان گفت و ادامه داد: هفت محصول دانش‌بنیان در حوزه سلامت تجاری‌سازی شده است که دستگاه پاتریکس انگشتی در تشخیص اکسیژن اشباع خون کاربرد دارد.

این محصول دانش‌بنیان در تمامی بیمارستان‌ها، مراکز خدمات درمانی و کلینیک‌ها به عنوان یکی از مهم ترین معیارهای تشخیص بیماری‌های گوناگون از جمله بیماری‌های ریوی، قلبی و عروقی نقش بسیار حائزاهمیتی را ایفا می کند. محصولی که در دوران همه گیری ویروس کرونا با تشخیص سطح اکسیژن خون بیماران در مراقبت های بیمارستانی و خانگی، به کمک بیماران آمده است.

 

ارزآوری یک میلیون دلاری با داخلی‌سازی

پاتریکس انگشتی ایران‌‎ساخت، نمونه مشابه داخلی ندارد و به دلیل مزیت‌هایی همچون پشتیبانی بی قید و شرط تا یک سال پس از فروش و پشتیبانی 10 ساله، با قیمت رقابتی که نسبت به نمونه وارداتی دارد، از برتری بسیار خوبی برخوردار است.

در این شرکت دانش بنیان ۳۵ نفر به صورت مستقیم اشتغال داشته و حدود ۶۰ نفر نیز به شرط جلوگیری از واردات بی رویه و قاچاق محصولات مشابه بی کیفیت خارجی به کشور درحال فعالیت هستند.

میزان نیاز کشور به این محصول ۱۰۰ تا ۱۵۰ هزار دستگاه در سال است، اما چالش‌هایی مانند واردات و قاچاق محصولات بی کیفیت، بخش عمده ای از بازار این محصول دانش بنیان در کشور را تحت‌الشعاع قرار داده که ظرفیت تولیدی را با وجود ظرفیت اسمی کامل برای تولید، به ۲۰هزار دستگاه در سال کاهش داده است.

 

صادرات با رفع موانع امکان‌پذیر است

مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان، صادرات دستگاه پاتریکس انگشتی را یکی از برنامه‌های میان مدت آن دانست و گفت: گام‌های مورد نیاز در این زمینه صورت گرفته است ولی مشکلاتی مانند هزینه‌های صدور مجوز های مورد نیاز، کار را برای حضور و رقابت در بازارهای بین المللی دشوار کرده است. مثلاً در رونق و توسعه بازار پاتریکس انگشتی، واردات بی رویه محصولات بی کیفیت و دشوار بودن دریافت مجوزهای حوزه سلامت و پزشکی از موانع موجود بر سر راه به شمار می‌رود.

 

 

مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری

#

نظرات شما
تهران، میدان ونک، خیابان ملاصدرا، خیابان شیخ بهایی شمالی،
خیابان لادن، پلاک 20 (کد پستی : 1991745681)
تلفن : 83530
ایمیل : pr@isti.ir
طرح کلان ملی فناوری | درمان بیماران کرونایی با تجهیزات ایران‌ساخت سرعت گرفت؛ تولید پالس اکسیمتر انگشتی
طرح کلان ملی فناوری | درمان بیماران کرونایی با تجهیزات ایران‌ساخت سرعت گرفت؛ تولید پالس اکسیمتر انگشتی
00/07/06 - 12:18
تولید تجهیزات ایران‌ساخت به تشخیص سریع بیماری‌ها کمک کرد
تولید تجهیزات ایران‌ساخت به تشخیص سریع بیماری‌ها کمک کرد
00/02/01 - 11:25
بیشتر بخوانیم